Bouw

Bescherm je goederen met de juiste middelen

Wanneer je een bedrijf hebt, is de kans groot dat er af en toe leveringen gebeuren ter plaatse. Om ervoor te zorgen dat je eigendom en eventuele spullen veilig staan voor vrachtwagens en bestelwagens, kan het interessant zijn om een aantal veiligheidsmaatregelen te treffen om schade te voorkomen.

Wat zijn aanrijdpalen en wanneer zijn ze interessant?

Een eerste maatregel die je kan nemen, is het plaatsen van aanrijdpalen. Dit zijn de palen die je ongetwijfeld al wel eens hebt gezien bij andere bedrijven. Meestal hebben ze een gele kleur met zwarte strepen. Deze palen kunnen ook gebruikt worden in magazijnen wanneer er met een vorklift wordt rondgereden. Wanneer iemand even niet oplet tijdens het manoeuvreren, zijn ongelukken snel gebeurd. Aanrijdpalen zorgen ervoor dat je goederen hierbij beschermd blijven.

Een andere situatie waarin aanrijdpalen interessant kunnen zijn, is wanneer er veel voetgangers of werknemers ter plaatse rondlopen. Aanrijdpalen kunnen dan gebruikt worden om een voetgangerszone af te bakenen waar iedereen zonder risico kan rondlopen.

De palen kunnen daarnaast niet enkel gebruikt worden om uw goederen te beschermen. Vaak worden ze ook geplaatst rondom elektrische installaties op openbare plaatsen. Denk maar aan parkings van bedrijven of winkels. Doordat de palen altijd thermisch verzinkt worden, hebben ze geen last van corrosie wanneer ze lange tijd in gebruik zijn. Je kan ze daarnaast ook laten overspuiten met een poeder waardoor ze de kleur krijgen die je wenst.

Wat is een hoogtebegrenzer en wanneer kan je hier gebruik van maken?

Een tweede maatregel die in veel gevallen interessant kan zijn, is het plaatsen van een hoogtebegrenzer. Een hoogtebegrenzer is een balk die geplaatst wordt om aan te tonen wat de maximale hoogte mag zijn van het voertuig dat er onderdoor rijdt. Omdat het voor bestuurders niet altijd eenvoudig is om in te schatten of hun voertuig laag genoeg is, staat er ook altijd een verkeersbord met de vermelde hoogte bij.

Het grote voordeel is dat bestuurders zo op tijd kunnen weten of de (vracht)wagen in kwestie kan doorrijden. Een hoogtebegrenzer vermijdt met andere woorden schade aan het voertuig en aan je infrastructuur. De balk wordt vaak op enkele meters voor de gelimiteerde hoogte geplaatst. Daarnaast kan je kiezen of je voor een balk kiest die flexibel is of die volledig vast staat. Het voordeel bij flexibele balken is dat de schade aan het voertuig bijna nihil is. Kies je voor deze optie, dan wordt de balk aan stalen kettingen gehangen om de flexibiliteit te garanderen.

Dit zijn slechts twee mogelijkheden om uw goederen en infrastructuur zo goed mogelijk te beschermen. Wanneer je graag nog extra maatregelen neemt, kan je altijd contact opnemen met een expert voor meer informatie.