Bouw

Bouwkundige keuring nodig? 4 punten om een goed bedrijf te herkennen

Bouwkundige-keuring-laten-uitvoeren

Als je een bouwkundige keuring nodig hebt, dan wil je natuurlijk in superieur kwaliteit investeren. Het gaat namelijk om een uitgave van een aantal honderd euro, waardoor je niet zomaar voor de eerste het beste keurbedrijf moet kiezen. Een goed keurbedrijf voldoet namelijk aan bepaalde kenmerken om van topkwaliteit te kunnen spreken. Ga direct door met het lezen van de tekst hieronder als je na wilt gaan op welke 4 punten je extra goed moet letten als je een goed keurbedrijf in wilt schakelen voor het uitvoeren van een bouwkundige keuring.

Topkwaliteit kiezen

Als je een huis koopt wil je natuurlijk niet voor onverwachte kosten komen te staan na de aankoop. Dit maakt een bouwkundige keuring zeer belangrijk, vooral als je wilt nagaan wat de verborgen gebreken en de kosten voor het achterstallig onderhoud zijn. Zorg ervoor dat je een betrouwbaar bedrijf inhuurt om de bouwkundige keuring uit te voeren. Je wilt namelijk zeker kunnen zijn van je zaak en sterk in de schoenen kunnen staan als je een huis koopt.

Nummer 1: Ervaring en advies

Ga na hoeveel ervaring het bouwkundig bedrijf heeft als het gaat om het uitvoeren van bouwkundige keuringen. Je kunt checken bij bekenden of ze wel eens gehoord hebben van de desbetreffende onderneming en in hoeverre er reviews of beoordelingen online te vinden zijn over het bedrijf. Vraag ook om professioneel advies aan de makelaar of aan de hypotheekadviseur als je wilt weten of je met een betrouwbaar bedrijf te maken hebt.

Nummer 2: Keurmerken checken

Het is ook slim om na te gaan of het bouwkundig keurbedrijf die je gaat inschakelen bij een relevant keurmerk in deze branche is aangesloten. Naast keurbureaus zijn er ook veel bouwinspecteurs die beschikken over een lidmaatschap bij een keurmerk waardoor je van een extra mate van betrouwbaarheid uit kunt gaan.

Nummer 3: De achtergrond

Probeer te achterhalen wat de academische achtergrond van het bedrijf is en ga na wat het opleidingsniveau is. Zo kan je nagaan hoe hoog opgeleid de bouwinspecteurs zijn en wat voor kwaliteit je kunt verwachten als je een bouwkundige keuring laat uitvoeren. Er zijn ook verschillende online registers te vinden waarbij je allemaal opgeleide bouwinspecteurs kunt zoeken.

Nummer 4: Omvang van het bedrijf

Check hoe groot het keurbureau is. Gaat het om een groot keurbedrijf met meerdere bouwinspecteurs in dienst, dan kan je uitgaan van een professionele werkwijze en van topkwaliteit. Dit geldt ook als het bedrijf jarenlang bestaat. Als het om een nieuw bedrijf gaat met minder werknemers, dan moet je de betrouwbaarheid alsnog even checken door naar de bovenstaande nummers te kijken.

Tip: Keuringshuis.nl