Bouw

Een bouwproject financieren: dit komt er allemaal bij kijken

Een bouwproject financieren

Ben jij als ontwikkelaar werkzaam in de vastgoedsector en wil je een bouwproject financieren? Daar komt nog wel wat bij kijken. Het kan soms meer tijd in beslag nemen dan je oorspronkelijk had gedacht. Banken stellen vaak specifieke voorwaarden waar je aan moet voldoen, voordat een verstrekking van krediet wordt goedgekeurd. Hier kan je als ondernemer natuurlijk niet op wachten, vooral als het een goed project is. Omdat je als ontwikkelaar geen enkele kans voorbij wilt laten gaan, is het goed om je bewust te zijn van aanvullende mogelijkheden van financieringen voor dit soort projecten. Lees in dit artikel meer over dit onderwerp.

Een mooi en interessant bouwproject financieren

Als je als vastgoedbelegger aan het werken bent, heb je soms buitenkansen die zich aan je presenteren. Je wilt dan zo snel mogelijk de financiering rond krijgen. Investeren in een bouwproject geeft natuurlijk financiële voordelen, maar je moet de risico’s niet vergeten. Wanneer een vastgoedontwikkelaar interesse heeft in een belegging, wordt er een keuze gemaakt tussen het financieren van de ontwikkeling en het financieren met een overbruggingsperiode. Kies je voor een overbruggingsperiode? Dan zijn er financieringen met een looptijd van maximaal drie jaar beschikbaar. Deze financieringen gebruikt men vaak voor transformaties, aan- of doorverkoop van vastgoed en overbruggingen. Dit wordt ook wel de overbruggingsfinanciering genoemd.

Ervaren ontwikkelaar en projectfinanciering

Als je als een ervaren ontwikkelaar zoekt naar projectfinancieringen, kun je het beste kiezen voor een financiering die hier echt voor bedoeld is. De projectfinanciering dus. Hierbij is vaak sprake van hogere rentes met een lagere aflossing. Zo kun je de betalingen over het gestelde termijn verdelen. Vooral projectontwikkelaars maken gebruik van deze financiering, om zo projecten te kunnen financieren. Maar vergeet niet dat er ook risico’s komen kijken bij het beleggen in de vastgoedmarkt en bij het investeren in bouw- en ontwikkelingsprojecten. Om deze reden moet je niet vergeten dat er bepaalde voorwaarden gelden, waar je aan moet voldoen, voordat jou een financiering wordt toegekend. Vaak wordt er om specifieke documenten gevraagd, zoals bijvoorbeeld een record waar eerdere investeringen op staan.

Voldoe aan de eisen en het is zeker mogelijk

Als je aan alle voorwaarden voldoet, dan is het zeker haalbaar om een financiering voor het door jou gekozen project te krijgen. Zorg voor de documentatie en voldoe aan alle voorwaarden, dan zal jou nog weinig in de weg staan om deze financiering echt te krijgen. Als het toch lastig wordt, zijn er gelukkig nog wel andere financieringsmogelijkheden. Zo zijn er verschillende andere partijen, zoals een crowdfundings-investeerders, die zich ook bezighouden met vastgoedprojecten. Geef de moed dus niet op als het de eerste keer niet lukt. Want het is natuurlijk mooi als je uiteindelijk wel je bouwproject kunt financieren.

Tip: Finaforte.nl