Bouw

Klustips voor badkamers met schuine daken

Ben je van plan te gaan klussen in de badkamer, maar heeft jouw badkamer een schuin dak? Dan kan het slim zijn om op voorhand een slim plan te maken. Het inrichten en het klussen in een badkamer met schuin dak kan wat uitdagender zijn dan gemiddeld. Maar met een goede voorbereiding, heb je daar amper last van. 

Wij geven 3 tips om het klussen makkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan een glazen wand op maat, het benutten van ruimte met een slimme indeling en het creëren van ruimte met ramen. We zetten de tips voor je op een rijtje. 

Tip 1: Glazen wanden op maat

Als je gaat klussen in een badkamer met een schuin dak, kan dat lastiger zijn dan normaal. Met rechte vormen werkt het meten een stuk eenvoudiger. Een tip om handig met de ruimte om te gaan, is gebruik te maken van glazen wanden op maat. Via GLAZZ vind je snel mooie oplossingen. Zo kun je nog steeds genieten van een inloopdouche of douchecabine, ook al is de ruimte niet compleet recht. 

Tip 2: Benut ruimte met een slimme indeling

Waar de kracht hem bij een badkamer met een schuin dak in zit, is een passende indeling. Daar zijn de douchewanden op maat al een goed voorbeeld van. Het lastige zit hem er vaak in om het lagere gedeelte van de badkamer goed te benutten. Dat kun je op verschillende manieren slim aanpakken. 

Zo kun je ervoor kiezen om in het lagere gedeelte een bad te plaatsen. Of het in te zetten voor opslagruimte. Met kastjes op maat benut je de schuine ruimte op een efficiënte manier. Ook een toilet kan vrij goed op een minder hoge plek in de badkamer worden neergezet. Als je goed over de indeling nadenkt, hoeft het schuine dak niet als een belemmering te voelen. 

Tip 3: Creëer ruimte met ramen 

In een badkamer met een schuin dak kan de ruimte wat kleiner aanvoelen dan dat hij daadwerkelijk is. Een manier om dat te voorkomen, is door een raam in het schuine dak te plaatsen. Zo valt er natuurlijk licht naar binnen en krijg je een ruimtelijk gevoel. Daarnaast is het slim om de badkamer niet al te veel aan te kleden met accessoires. Decoreer slechts met hetgeen dat je daadwerkelijk nodig hebt.