Reizen

Op reis naar Kenia? Dit moet je weten!

Voor heel wat mensen geldt dat ze hun hart verloren hebben aan Afrika. Eén van de landen die blijkbaar het best in de smaak valt bij menig aantal Nederlanders is het verrassende Kenia. Niet alleen de hoofdstad Nairobi is door de jaren heen uitgegroeid tot een mengelmoes van internationale culturen, ook duiken aan de kustplaatsen zoals bijvoorbeeld Mombasa steeds meer blanke uitwijkelingen op. Ben jij van plan om een reis naar Kenia te gaan ondernemen en wil je graag eerst even wat meer te weten te komen over deze (vakantie)bestemming? Lees dan zeker nog verder!

Vliegen op Nairobi of Mombasa

Wil je graag op reis naar Kenia? Dan dien je er rekening mee te houden dat je vanuit het buitenland kan vliegen op twee internationale luchthavens. Dit betekent in eerste instantie dat je vliegen op de luchthaven van Nairobi, maar daarnaast is het ook mogelijk om een vlucht te boeken naar Mombasa aan de kust. De gemiddelde vluchtduur naar beide steden bedraagt ongeveer 9 uur. Gemiddeld gezien is het zo dat een vlucht naar Mombasa aan de kust ongeveer één uur meer tijd in beslag neemt. Hou er rekening mee dat het merendeel van de vluchten tussen Nederland en Kenia niet rechtstreeks zijn. Dit betekent uiteraard dat de totale vluchtduur nog wat verder kan oplopen.

Waarom kiezen voor een reis naar Kenia?

Er zijn heel wat goede redenen aan te halen om ervoor te kiezen om een reis naar Kenia te gaan ondernemen. Eén van de sterke troeven van dit land is uiteraard dat je er een heuse safaritrip kan ondernemen. Bovendien is het zo dat je er ook voor kan kiezen om deel te nemen aan verschillende duiktochten en wat ook te denken van allerhande watersporten? Kenia biedt haar bezoekers bovendien ook heel wat fantastische stranden aan evenals de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een heus Masai dorp. Hier is het mogelijk om een volledige dag mee te kijken in het leven van dit inheemse volk. Wanneer je op zoek bent naar een echt authentieke ervaring moet dit alvast verplicht deel uitmaken van jouw reis naar Kenia. Zoveel is zeker.

Jouw volgende reis naar Kenia ondernemen? Zeker de moeite waard!

Wie op reis naar Kenia wil zal een keuze moeten maken tussen de stedelijke omgeving van bijvoorbeeld Nairobi en de kustplaats Mombasa. Zoals eerder op deze pagina al aangehaald is het namelijk zo dat beide plaatsen over de nodige, internationale aantrekkingskracht beschikken door de aanwezigheid van een internationale luchthaven. Voor mensen die houden van een zon-, zee-, strandvakantie geldt dat Mombasa een voor de hand liggende keuze is. Je treft hier dan ook mogelijks de mooiste stranden aan die je ooit hebt gezien. Denk hierbij aan stranden zoals met name:

  • Shanzu Beach;
  • Tiwi Beach;
  • Galu Beach;
  • Diani Beach;

Voor deze en nog zoveel meer andere stranden die je hier aantreft geldt dat ze je precies die paradijselijke setting weten te bieden waar je naar op zoek bent. Dit voor alle duidelijkheid inclusief palmbomen, strandtentjes voorzien van rieten daken, luxe ligbedjes en ga zo maar door.