Overig

Waarom een goed salarispakket gebruiken voor bedrijven

Een salarispakket is een soort voordeel dat je aan werknemers kunt aanbieden, om talent aan te trekken en ervoor te zorgen dat ze lang bij jouw bedrijf blijven. Het is ook een effectief middel om ervoor te zorgen dat elke werknemer weet wat hij betaald krijgt en hoe dit zich verhoudt tot andere mensen in vergelijkbare functies. Hoewel veel bedrijven niet over de middelen beschikken om aangepaste pakketten samen te stellen, zijn er een aantal tools en strategieën die je kunt gebruiken zelfs als je geen HR-personeel of veel ervaring met loonadministratie hebt.

Belastingbesparing

De salaris pakketten van AFAS helpen jou besparen op jouw belastingaanslag door je advies te geven over hoe je jouw belastingschuld kunt verminderen. Wij kunnen ook manieren voorstellen om het bedrag van de door zowel particulieren als ondernemingen te betalen inkomstenbelasting te verlagen. Het salarispakket van afas gebruiken.

Lagere administratiekosten

Met een goed salarispakket hoef je geen salarisadministratie in te huren. Je hebt geen boekhouder of arbeidsbemiddelaar nodig. Je hoeft je geen zorgen te maken over uitkeringen of werkvergunningsaanvragen. Kortom, je kunt je de kosten van het inhuren van al deze mensen besparen en zich in plaats daarvan concentreren op het efficiënt runnen van jouw bedrijf!

Werknemers zijn productiever

Op de lange termijn kan een beter salarispakket leiden tot een hogere productiviteit. Als je gelukkige werknemers hebt, is de kans groter dat ze bij het bedrijf blijven. Werknemers zijn dan loyaler. Er is een onderzoek geweest onder bijna duizend werkgevers. 25% Hiervan zeiden dat ze werknemers waren kwijtgeraakt omdat hun salarispakket niet concurrerend was met andere bedrijven in hun branche. Slechts 8% zei echter dat ze werknemers waren kwijtgeraakt door een laag moreel of ontevredenheid over de secundaire arbeidsvoorwaarden – wat betekent dat hoeveel je je werknemers betaalt niet zo belangrijk is als ervoor te zorgen dat ze tevreden zijn op een emotioneel niveau.

Verhoogde tevredenheid van werknemers

Je denkt misschien dat een hoger salaris de enige manier is om jouw werknemers tevreden te houden, maar het gaat om meer dan geld alleen. De beste salarissen omvatten extraatjes zoals ziektekostenverzekering en pensioenplannen, flexibele werkroosters en andere stimulansen. Deze extra voordelen kunnen het verschil maken in hoe tevreden jouw werknemers zich voelen in hun baan – en hoe groot de kans is dat ze blijven wanneer ze op zoek zijn naar een nieuwe baan.

Creëer een gelukkigere, gezondere werkplek

Een goed salarispakket kan je helpen een gelukkigere, gezondere werkplek te creëren. Met een lager personeelsverloop en een hogere werknemerstevredenheid kan jouw bedrijf de beste talenten aantrekken en behouden.

Studies hebben aangetoond dat werknemers die eerlijk worden beloond voor hun werk, eerder bij het bedrijf zullen blijven, wat leidt tot een hogere productiviteit en een grotere loyaliteit onder de huidige personeelsleden. Ze zijn ook eerder geneigd om de producten of diensten van hun werkgever aan anderen aan te bevelen – en dat is goed voor de zaken!