Reizen

Wat moet je zeker bezocht hebben op Kreta?

Griekenland staat er uiteraard om bekend een land te zijn met een groot aantal verschillende eilanden die je kan ontdekken. De bekendste eilanden luisteren naar namen als Rhodos, Kos en uiteraard ook Kreta. Op deze pagina gaan we het voornamelijk hebben over deze laatste. In eerste instantie geldt voor dit eiland dat ze natuurlijk bekend staat als een geweldige bestemming om te gaan feesten voor jongeren. Daarnaast is het echter eveneens zo dat ze heel wat authentieke plekken bevat om te ontdekken. Dat is nog niet alles, want wat bovendien ook te denken van de vele verlaten stranden? Ook mensen die houden van prachtige wandelingen komen hier bovendien aan hun trekken. Hoe dan ook, ben jij op zoek naar een fijn vakantie eiland? Dan is het zeker een aanrader om op z’n minst het boeken van een vakantie naar Kreta te overwegen.

Het populairste eiland van Griekenland

Kreta mag zich van alle eilanden die Griekenland rijk is het meest populair noemen. Dat is natuurlijk behoorlijk indrukwekkend. Er zijn best een aantal zaken die hebben bijgedragen aan het verkrijgen van deze status. Denk wat dit betreft in eerste instantie aan het bijzonder fijne klimaat waar je hier eigenlijk het hele jaar door op kan rekenen. Zelfs wanneer je ervoor kiest om tijdens de wintermaanden naar Kreta af te reizen zal je tot de vaststelling komen dat het er nog altijd een mooie 16 graden warm kan worden. Voor dit werkelijk zonovergoten eiland geldt dat ze zich kenmerkt door een groot aantal zeer leuke badplaatsen. Voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning onder een aangenaam brandende zomerzon is dit eiland zeker een aanrader.

Maak kennis met de hoofdstad van Kreta, namelijk Heraklion

Eén van de grootste steden van heel Griekenland is Heraklion, de hoofdstad van het eiland Kreta. Voor deze stad geldt dat ze een bijzonder levendige stad is welke zich kenmerkt door niet alleen drukke straten en terrassen, maar ook door vele pleintjes evenals markten waar je lekker op kan ronddwalen. Wanneer je deze stad gaat bezoeken omwille van haar culturele achtergrond zal je kunnen vaststellen dat er nog steeds tal van zeer interessante bezienswaardigheden terug te vinden zijn. Wat deze bezienswaardigheden betreft kan je onder meer denken aan de volgende:

  • Het archeologisch museum van de stad;
  • De prachtige Venetiaanse vestingwallen;
  • Het indrukwekkende vrijheidsplein;
  • Diverse prachtige kerken;

Voor nagenoeg alle reizigers die een vakantie naar Kreta in Griekenland hebben geboekt geldt dat hun vakantie zal beginnen in of nabij de hoofdstad. Dat hoeft op zich ook zeker niet te verbazen aangezien de belangrijkste luchthaven van het eiland zich hier bevindt.

Populaire toeristische oorden aan de noordkust

Er wordt wel eens gezegd dat je alle delen van Kreta weg kan nemen en alleen de oostkust kan behouden om toch te kunnen blijven rekenen op dezelfde toeristische interesse als tegenwoordig het geval is. Helemaal gelogen is dat alvast zeker niet. Het toeristische eiland focust zich namelijk vooral op de gebieden die zich aan de noordkust bevinden. Het gaat hierbij dan onder meer om:

  • Cherso;
  • Malia;
  • Stalis;
  • Gouves;

In het bijzonder de aanwezigheid van Chersonissos zorgt er uiteraard voor dat deze regio het uitstekend doet bij onder meer feestvierders. Als je dus met andere woorden een vakantie naar Kreta gaat ondernemen kan het zomaar de moeite meer dan waard zijn om de keuze te maken om jouw verblijf te boeken in deze regio van het eiland.